Kentang!! yeah2x
Bahan2 :
300gm kentang
100gm isi ketam
5g lada benggala hijau , 5gm lada benggala merah dan 2gm daun ketumbar (semuanya dicincang)
500gm serbuk roti
1 biji telur
50gm tepung
5gm garam
5gm lada sulah
5gm serbuk stok ayam.
Cara Memasak:
- Rebus kentang sehingga lembut.
- Selepas itu lecek sehingga halus.
- Campurkan isi ketam, lada benggala hijau, lada benggala merah, daun ketumbar, tepung, lada sulah dan garam. Gaul hingga sebati.
- Bentuk bebola, celup pada telur dan serbuk roti.
- Panaskan minyak masak dan goreng sehingga kekuning-kuningan.
- Angkat dan sedia dihidangkan.
- Siap
1 comment:
aku bace memule "KAK kentang ketam" hahaha tu aku pelik apahal ade resepi. nk masak ko ke ape..
Post a Comment